Роман Г. ВдовиченкоОднією з найпомітніших подій 16 Форуму видавців, який пройшов у Львові 9-13 вересня, стало народження роману «Тамдевін». Автором цього літературного твору є львів’янка Галина Вдовиченко.

День народження книжки автор відсвяткувала разом із «хрещеними батьками» – ініціатором конкурсу «Коронація слова», головою правління компанії Крафт Фудз Україна Юрієм Логушем, натхненницею конкурсу, головою фонду «Мистецька скарбниця» Тетяною Логуш, а також письменнницею Ірен Роздобудько, журналістом, письменником, кіносценаристом Андрієм Курковим (прибув прямо з гастролей), друзями та знайомими. Імпреза відбулася 4 вересня у Львові, у книгарні «Є». А в останній день Форуму, 13 вересня, ще одну презентацію роману проведено на Добромильщині (Старосамбірський район), у замку Гербуртів – місці, в якому відбувається дія роману.

Під час цього заходу Галину Вдовиченко, серед інших, привітав і стежовий Української Стежі «Сіроманців» пл. сен. Юрій Леськів, СМ. Він подякував автору роману за літературний твір, що привернув увагу до теми вовків – вільних мешканців дикої природи. До цього дану тему висвітлено лише у колективній монографії Ю. Васідлова, С. Новак та Р. Мислаєва «Вовк у Карпатах». Від «Сіроманців» України стежовий подарував Галині Вдовиченко фотороботу, на якій зображено вовка, дуже схожого на одного з головних героїв роману – сіроманця Дункана.

Про роман.

Дія відбувається у Карпатах неподалік замку Гербуртів. Успішна українська художниця Анна, яка зробила кар’єру в Росії, їде у відпустку на запрошення колишньої однокурсниці у віддалене село поблизу старовинного замку, де можна легко загубитися у часі та просторі.

Замок Гербуртів. Фоторобота автора книгиВ цей же час у дикому урочищі Карпат проводить дослідження науковець-етолог Юрій. Він вивчає поведінку вовків у природному середовищі. Для цього взяв під опіку трьох новонароджених вовченят, які втратили батьків. Людина і вовки в цій зграї живуть за вовчими законами, які іноді виглядають більш досконалими, ніж ті, за якими живуть люди. Несподівана зустріч з художницею докорінно змінює життя і дослідника, і вовчої зграї.

Про автора.

Письменниця народилась на Півночі Росії, на Кольському півострові. Закінчила філологічний факультет Львівського національного університету ім. Івана Франка. Живе у Львові, працює заступником головного редактора щоденної газети «Високий Замок». Має доньку і сина.

У вересні 2008 року з дебютним романом «Пів’яблука» Галина Вдовиченко з’явилася на ринку масової літератури і відразу отримала визнання читачів. Книготоргова мережа ЕМПІК відзначила її дипломом «Дебют 2008 року» в номінації «Кращий автор», а в конкурсі на кращу українську книгу журнал «Корреспондент» присудив їй другу премію. В червні 2009 р. Галина Вдовиченко отримала Першу премію в номінації «Романи» на літературному конкурсі «Коронація слова – 2009» за роман «Замок Гербуртів», який видано під назвою «Тамдевін».

Куцохвостий І. Спринь, СМ

Г. Вдовиченко отримує дарунок від Української Стежі "Сіроманців"

Саме цей сіроманець дуже схожий на одного з героїв роману "Тамдевін" - Дункана.